Meny
aktuellt

Parmaco bygger designgrupp – söker nu byggingenjörer

Finska Parmaco fortsätter att växa i Sverige. Bolaget är nu i färd med att bygga ett designteam med egna arkitekter och byggingenjörer. På så sätt kommer Parmacos designexpertis närmare kunderna och deras anpassningsbara lokaler kan funktions-anpassas än mer. Ytterligare två byggingenjörer ska anställas och gruppens största fokus ska vara att skapa funktionell design på Parmacos verksamhetslokaler så att de blir mer hållbara och ekonomiskt fördelaktiga.

– Med vårt nya designteam på plats kommer vi bli mer självständiga och kan själva styra över hur vi utformar våra byggnader här i Sverige. Vi blir även mindre beroende av underleverantörer och vi får större kontroll över hela processen. Dessutom kan hela teamet bli mer delaktiga på ett helt annat sätt. Vi ser nu fram emot att hitta de två sista byggingenjörerna, säger Thomas Jansson, Sverigechef på Parmaco.

Parmacos designavdelning blir ett team som består av fyra personer; en arkitekt som också är chef för gruppen och tre byggingenjörer. Tanken är att designteamet ska komma in tidigt i processen så att de är med från början och kan visa den potentiella kunden vad som är möjligt och vilka funktioner som kan förbättra verksamheten. Till exempel hur viktigt det är med stort ljusinsläpp för att eleverna ska orka hänga med mer i undervisningen och prestera bättre.

Först på plats i våras var arkitekten Vicky Laflamme. Vicky fick uppdraget att bygga en självständig enhet och att skapa ett fungerande team. Designgruppen har hitintills fokuserat på att tanka över kunskap och erfarenheter från Parmaco Finland och att anpassa Parmacos byggnader så att de ännu bättre passar den svenska marknaden.

– Det har till exempel visat sig att det är mer slitage på svenska skolor än på de finska och vi har fått göra en del förstärkningar och exempelvis tagit bort handduschar som vi har i våra finska skolor. Jag ser fram emot när teamet är komplett och när vi kan vara med och förverkliga våra kunders visioner då det gäller både funktion och estetik! Och vi har mycket jobb framför oss, vi är redan fullbokade under nästa års första kvartal, säger Vicky Laflamme, arkitekt och designchef.

Vicky Laflamme berättar att designgruppen kommer att vara drivande i att skapa kundförståelse för hur Parmaco skräddarsyr sina byggnader så att de på bästa sätt fungerar i den dagliga verksamheten och att kunderna också tar vara på den möjligheten och nyttjar deras expertis. På så sätt blir slutresultatet mer hållbart och ekonomiskt fördelaktigt.
De byggingenjörer som nu eftersöks får gärna ha en kompletterande kompetens såsom energi- eller miljöspecialist eller att man kanske jobbat på en skola så att förståelsen finns för hur viktiga de små detaljerna är för verksamheten.

För mer information, kontakta:

Thomas Jansson, Country Manager Sweden: 072-560 54 55, thomas.jansson@parmaco.se

Vicky Laflamme, Design Manager: 072-556 54 55, vicky.laflamme@parmaco.se