Meny
aktuellt

Vi ses snart i Almedalen!

Nu är det inte lång tid kvar tills det är dags att bege sig till Visby, Almedalen närmar sig med stormsteg! För oss på Parmaco blir det vår första sommar som vi är med, och vi är riktigt taggade! Det ska bli roligt och spännande att vara med och diskutera viktiga samhällsfrågor, i vårt fall hur man på bästa sätt löser kommunernas brist på verksamhetslokaler.

På tisdag den 4 juli kl 13.15 till 14.15 har vi ett seminarium i Offentliga Affärers tält på Strandvägen 4, strax utanför Wisby Strand Congress & Event, som behandlar just detta. Seminariet heter ”Äga eller hyra kommunala verksamhetslokaler? – Hur kommuner bäst planerar för skiftande behov”. Mattias Bokenblom på Kommuninvest kommer att gå igenom deras senaste rapport Den Kommunala låneskulden 2016 och professor Hans Lind kommer att berätta om ett kalkyleringsverktyg som han och kollegor på KTH tagit fram i samarbete med oss. Verktyget ska kunna hjälpa kommuner att se vad som är mest lönsamt i längden, att bygga eller att hyra efter skiftande behov. Jag ser särskilt fram emot paneldebatten då jag ska få vara med och debattera tillsammans med Henrik Örneblad på Huge Fastigheter i Huddinge kommun, Hans-Petter Rognes, vd på Kommunfastigheter i Knivsta, Anna Lidvall Gräll, fd Fastighetschef på Uppsala kommun och Hans och Mattias. Här hoppas vi på insatta och direkta frågor från publiken som kan föra diskussionen vidare. Och om tiden inte räcker till kan vi fortsätta på minglet efteråt. Jag ser fram emot att ses där!

Tillsammans med Dagens Samhälle arrangerar Parmaco också PratBaren på Clarion Hotel Wisbys källarbar vid Donners plats på onsdagskväll, direkt efter att finansminister Magdalena Andersson har talat för Socialdemokraterna. PratBaren är främst för politiker och tjänstemän i kommuner, landsting och regioner, men hör av er till mig om ni är på plats och vill titta in. Journalisten Pelle Thörnberg kommer bland annat att föra ett samtal med mig från scenen under kvällens lopp och vi hoppas på ett intressant samtal!

Jag kommer ha ett tajt schema under måndag till torsdag som jag är på plats. Men om Du är på plats och vill träffas över en kopp kaffe eller en glass och prata, så är det bara att slå mig en signal!

För er som inte kommer att vara i Visby, kan jag tipsa om att gå till www.offentligaaffarer.se där seminariet kommer att livestreamas.

Så på ett eller annat sätt, väl mött i Almedalen!

Thomas Jansson, Country Manager, Parmaco Sverige