Meny
blogg

2017 – Ett hektiskt och givande år

Tänk att det bara är några dagar kvar till Jul och julledighet! Så här dags när tiden rullar som snabbast är det viktigt att man stannar upp och reflekterar över tidens gång och de erfarenheter som den bär med sig. 2017 är snart över och för mig och Parmaco har det varit ett hektiskt och givande år. 

Mycket har hänt och vi kan konstatera att vårt tredje år på den svenska marknaden har varit väldigt framgångsrikt och angenämt:

  • Vi har nu 24 dynamiska skolor spridda över landet.
  • Vår allra första skola i Sverige, Alsike skola i Knivsta, fick en tillbyggnad för att få plats med ytterligare elever. Tillbyggnaden gick lätt och smidigt och visade hur snabbt det går att med våra dynamiska skolor förändra dem över tid efter de behov som finns.
  • Den första Parmaco-förskolan i Sverige kom på plats i augusti på Hisingen i Göteborg. Det är dessutom den första teknikbaserade förskolan inom Göteborgs stad.
  • Vi vann en omfattande upphandling i Halmstad, där en rekordstor 13 384 kvadratmeter stor skola kommer stå redo för 900 elever lagom till höstterminens start 2018. Den resan ser vi fram emot!
  • Parmaco har ingått flera samarbeten under året. Bland annat med det finska bygg- och konstruktionsbolaget Ruukki, som ägs av svenska SSAB. Tillsammans har vi tagit fram en ny konstruktion för botten- och övre bjälklag, vilket ger en hög brandklass och möjliggör byggnation av högre skolbyggnader. Vi kan således nu bygga skolor som är högre än två våningar!
  • Professor Hans Lind utvecklade på uppdrag av oss ett kalkyleringsverktyg där kommuner kan jämföra kostnader mellan att hyra eller äga verksamhetslokaler.
  • Detta spännande och omtvistade ämne diskuterade vi under ett seminarium i Almedalen i somras. Det var vårt första år i Almedalen och vi fick verkligen blodad tand! Så många intressanta möten och samtal. Vi kommer nästa år igen!
  • Vi var på flera olika mässor och konferenser. Störst och viktigast är ju Kvalitetsmässan där vi såklart var på plats. (Läs gärna mer om det i min novemberblogg)
  • Vi håller på att bygga vår interna designgrupp, vilket hela organisationen ser fram emot när den är fullskalig! De kommer kunna genomföra våra kunders visioner och önskemål – och tala om när det inte är möjligt. Just nu letar vi efter ett par byggingenjörer. Hör gärna av er med ansökan!

Vi har även mycket att se fram emot inför 2018!

Bland annat öppnar vi kontor i Lund, vi gör ett samverkansprojekt med KTH – vars resultat vi kommer att presentera under Almedalen – och det kommer komma flera nya dynamiska skolor runtom i landet som snabbt och med funktion och kvalitet i fokus hjälper de många kommuner som har stor skolplatsbrist. Vi ser fram emot att avlasta och lösa dessa problem!

Men först ska vi fira Jul! Jag och alla medarbetare på Parmaco önskar Dig en riktigt härlig Jul med mycket god mat och klappar & Ett Dynamiskt Nytt År!

Thomas Jansson, Country Manager Sverige