Meny
blogg

Det drar ihop sig till Almedalen!

Tiden springer iväg. Plötsligt blommar allt och den ljuvliga försommaren är här med besked! Så här års närmar sig även Almedalen med stormsteg.

Parmaco kommer även i år att ha ett seminarium tillsammans med Offentliga Affärer. Förra året diskuterade vi kommunernas skuldsättningsgrad och vad det får för konsekvenser för nyinvesteringar av skolor samt om det är bäst att äga eller hyra skolan. En av slutsatserna som förra årets panel var enig om var att det finns ett stort behov av rätt underlag för att kunna fatta rätt investeringsbeslut då det är svårt att prognosticera antalet skolelever med de parametra som kommunerna har idag.

I år fortsätter vi samtalet med att undersöka hur kommunerna kan förbättra hanteringen av sina investeringsbudgetar för nya skolor. Det är idag ett utbrett och komplext problem att budgetarna inte hålls, vilket den nya kartläggningen från KTH också verkar visa. Arbetet med kartläggningen pågår fortfarande men kommer vara klart lagom till seminariet. På seminariet kommer vi diskutera vad detta problem beror det på och vad som kan göras bättre.

Vi har nu precis fått klart den sista paneldeltagaren, vilket känns väldigt bra! Det är en spännande panel som kommer att debattera just detta, det vill säga vad som kan göras bättre och mer kostnadseffektivt då det gäller investeringar till verksamhetslokaler ute i kommunerna. Jag är glad att kunna välkomna Elof Hansjons, Kommunalråd i Södertälje, Lena Dahlstedt, Stadsdirektör i Nacka kommun och Annika Westh, ordförande i Öckerö Kommuns fastighetsbolag som kommer att berätta om deras erfarenheter, lärdomar och vad de gör idag för att möta och mota utmaningarna. Talarna Mattias Bokenblom på Kommuninvest och KTH-professorn Anna Kadefors kommer även ansluta till panelen. Och undertecknad!

Välkomna till seminariet den 4 juli kl 13.00 – 14.00 på Strandvägen 4 hos Offentliga Affärer!

I år är vi också partner till Offentliga Affärer och kommer således finnas på plats i Offentliga Affärers tält från måndag till torsdag under Almedalsveckan. Titta gärna förbi och säg hej eller passa på att ställ en fråga eller två – det ser jag och min medarbetare Jan Sonntag fram emot!

Jag kommer även i år att ha enskilda möten och samtal under veckan. Det finns några luckor kvar så hör gärna av dig så möts vi över en kopp kaffe eller en glass!

Vi ses i Visby,

Thomas Jansson, Country Manager Sverige