Meny
blogg

Thomas Jansson går i pension: “This is not the end, this is the beginning!”

Det här är min sista blogg som Sverigechef för Parmaco. Jag går nu i pension och ser fram emot ett lugnare och inte lika fulltecknat liv. Husbilen är redan inköpt och står och väntar på mig.  Samtidigt känns det allt lite vemodigt att lämna Parmaco och den verksamhet som jag har byggt upp här i Sverige. Men det är en bra tid att lämna. Parmaco står inför en del förändringar och kommunernas behov av dynamiska skolor är större än någonsin.

Parmaco's Countrymanager Thomas Jansson går i pension

 

Det var för drygt tre år sedan som finska Parmaco kom till Sverige, med mig vid rodret. Under ett års tid var jag ensam på mitt hemmakontor och fixade allt, med stor hjälp från Finland. Redan under det första året kom den allra första dynamiska skolan till Sverige; Alsike skola i Knivsta. Denna skola är sinnebilden av en dynamisk skola då det efter två års tid visade sig att även denna skola inte räckte till. Eftersom alla våra skolor är anpassningsbara kunde vi lätt bygga ut skolan så att de fick fyra klassrum och två grupprum till. Lätt och smidigt!

Under det andra året blev vi två, kort därefter fyra och nu tre år senare är vi 15 medarbetare. Redan från början såg vi vikten av de möjligheter som en bra design och arkitektur kan erbjuda. Vi hade därför tidigt samarbeten med olika arkitektbyråer, framför allt med Skyhill. Idag har vi vårt egna arkitekt- och designteam som ritar in kundens önskemål och ser till att skolan blir så fin som möjligt. Vi har nu även en projektavdelning som utför och förverkligar det som designteamet ritat.

Mitt hemmakontor har för längesedan bytts ut till ett stort kontor i Kungens kurva och vi har idag filialer i Örebro, Lund, Täby, Norrköping och Värnamo. Vår första skola i Knivsta har nu fått sällskap av 24 olika skolor och förskolor runtom i landet. Tre av dessa är fullskaliga egna skolor där verksamheten och personalstyrkan har fått byggas upp från scratch. En av dessa, Klaraskolan i Halmstad, är dessutom Nordeuropas största modulskola!

Det känns extra roligt att här kunna presentera våra filmer om hur denna Nordeuropas största modulskola kom till under bara några få månader! Skolan rymmer 540 elever och vi är väldigt stolta över den. Se filmerna (film nr 3 publiceras inom kort) och beskåda hur snabbt och förhållandevis smidigt vi kan få en nästan 10 000 kvadratmeter stor bjässe på plats!

Med denna rekordstora skola på plats känns det bra att tacka för mig. Tack för alla intressanta samtal, spännande möten och givande samarbeten under dessa år. Tack till mina kompetenta och härliga medarbetare och finska kollegor. Och inte minst, stort tack för att vi fått förtroendet att säkerställa att alla era förskolebarn och skolelever har fina byggnader att förkovra sig i så att det viktiga skolarbetet obehindrat kan fortgå.  För Parmaco är det bara början!

Thomas Jansson, Country Manager Sverige